Het is belangrijk dat u als mantelzorgers even tijd voor u zelf vrijmaakt. Of misschien kent u mantelzorgers die een keer met gelijkgestemden ervaringen zouden willen delen. Mantelzorgers zijn van harte welkom bij de koffie-inloop. Tijdens de koffie-inloop, in het Oude Raadhuis, is er even de tijd om met andere mantelzorgers in een ontspannen sfeer te praten. Voor data, tijden en verdere informatie over de koffie-inloop klik hier.

Ontmoetingscentrum Rijswijk werd op 28 juni feestelijk geopend door wethouder Jorke van der Pol. Het centrum gaat thuiswonende mensen met (beginnende) dementie helpen beter hun weg te vinden in een integraal aanbod van ondersteuning.

Wilt u ook wel eens gezellig samen uit? Speciaal voor mantelzorgers met degene voor wie zij zorgen organiseren we op diverse zaterdagen muziekmiddagen in Wijkcentrum Stervoorde. U kunt luisteren naar muziek of een dansje wagen. U bent op 9 februari van harte welkom vanaf 14.00 uur.

Wilt u meer informatie of zich aanmelden?

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 070- 757 92 00.

Het is vanaf nu mogelijk om de mantelzorgwaardering aan te vragen! Mantelzorgers zijn van grote waarde, voor de naaste(n) die men verzorgt en voor de samenleving. De gemeente Rijswijk waardeert de inzet van mantelzorgers ook in 2018 met een financieel extraatje.

Slapen is gezond. Maar bij dementie kan het slaappatroon in de war raken. En daardoor ook het slaappatroon van de mantelzorger. Het maandelijkse Alzheimer Café Rijswijk staat 26 februari in het teken van het bevorderen van een goede slaap. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze is er tijd voor het stellen van vragen. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.